Foto: Zoë Zee

Lang gekoesterde droom: Waardenberg en De Jong terug in Luxor!

Rotterdam - Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong maken hun rentree op het toneel als het legendarische theaterduo Waardenberg en De Jong. In januari spelen zij drie weken exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start morgen (woensdag 17 april) om 10.00 uur.

In de nieuwe show zien we het typerende theater van Waardenberg en De Jong. Samen met regisseur Jeroen De Man hebben zij hun werk opnieuw gewogen. Zij hebben zich verbaasd over wat ze allemaal hebben gemaakt: met hun absurde en fysieke voorstellingen zorgden ze van 1987 tot 1999 voor veel opschudding in de theaterwereld met scènes op het randje van wat pers, publiek én theaters toelaatbaar vonden.

Voor het nieuwe programma onderzoeken zij welke betekenis het oude werk heeft. De tijden zijn veranderd. Durven ze nog op grote hoogte een stalen balk te schilderen? Laten ze zich beperken door de soms doorgeschoten censuur?

Het wordt een wild aan elkaar gelijmd theaterprogramma bestaande uit een bizarre mix van oude acts en nieuwe vondsten, mét gebruik van de oorspronkelijke decors en rekwisieten; een wand vol overhemden, springkussen, een patatzaak, een ouderwets stinkende brommer…?

Directeur Luxor Marc van Kaam: "Het is een lang gekoesterde droom, voor mij en met mij vele anderen, om de memorabele scenes van Waardenberg en De Jong nog eens live op het toneel te zien. Na de jubileumvoorstelling die de heren met de dames van Toren C maakten voor het jarige Luxor, is dit een nieuw hoogtepunt in de programmering van ons theater. We vinden het een grote eer dat zij opnieuw een exclusief programma maken en we kunnen niet wachten om het aan alle fans te laten zien."

De voorstelling is uitsluitend te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start woensdag 17 april om 10.00 uur.

Meer op luxortheater.nl

Meer berichten