De vriendelijke duizendpoten van Thuishulp Rotterdam

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Thuishulp Rotterdam is een jonge organisatie die hulp biedt aan mensen, die begeleiding nodig hebben op het gebied van het huishouden of het aanbrengen van een dagstructuur, zoals het begeleiden van iemand naar de (huis)arts, familiebezoek, bij het boodschappen doen, samen koken, samen eten, het bezoeken van een evenement (concert, theater, museum, winkelen, terrasje pakken), een uitje naar het strand - het bos /  park - een stad. Noem maar op.

'Vriendelijke duizendpoten'

Wij zijn er als 'vriendelijke duizendpoten' ook voor mensen die door een handicap of ouderdom hun huis niet meer uit komen en daardoor in de eenzaamheid dreigen te geraken. Wij zorgen ervoor dat het zonnetje voor deze mensen weer gaat schijnen en dat ze het plezier in het leven weer terugkrijgen. Onze hulp kan ook worden ingeroepen als overbelaste mantelzorgers even vrij willen zijn voor het volgen van een cursus of  om gewoon even op adem te komen. 

De kracht van Thuishulp Rotterdam bestaat uit het feit dat haar werknemers allemaal hun eigen achtergrond hebben, beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), flexibel zijn en bij u in de buurt wonen. Zo is er altijd een goede match te maken voor degene die onze hulp inroept.

Trainingen

Thuishulp Rotterdam geeft regelmatig een training aan haar werknemers. Begin april 2019 ging de training over de hersenziekte dementie. Een casemanager van het mobiel psychogeriatrisch team van Aafje Rotterdam vertelde er over. Welke vormen van de ziekte bestaan er, hoe herken je de verschijnselen, wat zijn de verschillen tussen dementie, delier, de ziekte van Parkinson en depressie. En hoe kunnen de hulpverleners de persoon met de ziekte het beste begeleiden. Dementie komt vaak voor en neemt door de vergrijzing snel toe. De impact van de ziekte is voor de persoon zelf maar ook voor zijn omgeving heel groot. Genezing is er op dit moment nog niet. Mocht u iemand in uw omgeving hebben die dementie heeft, neemt u gerust contact op met Thuishulp Rotterdam om de mogelijkheden tot hulp en begeleiding te bespreken. U kunt ons bellen op 010-3020160.

Handige rollator

Tijdens onze laatste training kwam ook een fysiotherapeut een demonstratie geven over een bijzondere coole en handige rollator die men in enkele seconden en met een paar makkelijke handgrepen kan veranderen in een elegante rolstoel. Een prachtig hulpmiddel om mensen weer mobiel te maken! Het apparaat is zó modern dat het bijna niet meer lijkt op de gangbare modellen rollators/rolstoelen. Het geeft mensen die zich door hun handicap in hun huis opgesloten voelen, weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een sociaal leven. Hoe fijn is dat!

Wilt u meer informatie over wat de thuishulpen voor u zouden kunnen betekenen, voor uzelf of voor uw partner of een andere bekende? Voor huishoudelijke hulp, begeleiding, hulp bij administratie of bijvoorbeeld die bijzondere rollator? Belt u gerust 010-3020160 of stuur een berichtje naar info@thuishulprotterdam.nl.

Meer berichten