S19 Collectie
S19 Collectie (Foto: Tse Kao)

Duurzaam mode- en designlabel studio JUX opent winkel op de Meent

Rotterdam - Het duurzame Amsterdamse mode- en designlabel studio JUX, opgericht in 2008, opent donderdag 25 april een winkel aan de Meent 24-26 in Rotterdam. Na het succes van de eerste Flagshipstore in Amsterdam en de tweede in Utrecht openen de deuren eind deze maand dus ook in Rotterdam.

Bij 'studio JUX + co.' is, naast de studio JUX collectie, een uitgebreid assortiment te vinden van andere duurzame labels. In het gerenoveerde pand van 120 vierkante meter vind je bijvoorbeeld jeans van gerecyclede garen, een jurk van 'tencel' houtpulp en de beste vegan verzorgingsproducten.

Jitske Lundgren, Creative Director van studio JUX: “We willen al een tijd heel graag een winkel openen in Rotterdam. We merken dat er veel mensen zijn die graag duurzame en verantwoord geproduceerde producten willen kopen maar vaak niet weten waar ze die kunnen vinden. Met onze selectie willen we het mensen makkelijk maken en laten zien dat kiezen voor duurzaam betekent dat je niet hoeft in te leveren op stijl of kwaliteit. Wij hebben een crowdfunding-campagne opzet via OneplanetCrowd en binnen anderhalve dag was de financiering voor de winkel in Rotterdam binnen, dit bewijst de enorme vraag vanuit Rotterdam en omgeving!"

Initiatiefnemer studio JUX werd opgericht in 2008 en het merendeel van de collectie wordt geproduceerd in een eigen fabriek in Nepal of door sociale projecten voor Nepalese vrouwen. Meer dan 35 kleermakers werken in de fabriek van studio JUX onder goede arbeidsomstandigheden, ontvangen een eerlijk salaris en zijn in staat hun gezin te onderhouden. Partners van studio JUX zijn Terre des Hommes, Stichting DOEN en OnePlanetCrowd.

Een greep uit de duurzame labels die te koop zijn bij de flagship store ‘studio JUX + co.’ in Rotterdam: MUD Jeans, Armedangels, Omybag, Beaumont Organic, Matt & Nat, CarlijnQ, Miss Green, Kings of Indigo, L:A Bruket, Meraki, Nailmatic, People Tree, Qnoop, Swedish Stockings, Thinking MU, Tiny Cottons en Werner.

Meer berichten