De buurt samen
De buurt samen (Foto: Hans Gerritsen)

Buurtfeest om de bloesem te vieren: de Sakura Bloesem Picknick

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

De Hanami Sakura is een Japanse traditie. Met familie, vrienden en buurtbewoners picknicken en genieten van elkaars gezelschap en de vallende bloesems. In het Prinsenpark - ook geliefd vanwege de prachtige bloesems - is deze traditie ook omarmd: op zaterdag 13 april was alweer de tweede Sakura Bloesem Picknick. Tijdens de picknick is bewonersvereniging Parkzicht Oud-Kralingen heropgericht en is een aanzet gedaan voor de vergroening en verduurzaming van Basisschool De Kleine Prins.

Terwijl de jongsten zich vermaakten op het springkussen en met lasergamen, genoten de bewoners van de A. Noordewier-Reddingiuslaan, ouders en kinderen van De Kleine Prins van heerlijke hapjes en dranken en warmden ze zich aan het vuur. De strobalen waarop ze zaten, zijn na afloop in de border van De Kleine Prins gezet, waar ze gaan dienen als voedingsbodem voor de pluk- en proeftuin die daar wordt ontwikkeld.

Het feest groeit mee met de bomen en wordt elk jaar een stukje groter. Initiatiefnemers Hans Gerritsen en Martijn Stevens: “De bloesems zijn een prachtige gelegenheid om met elkaar onze wijk mooier en gezelliger te maken. Volgend jaar hopen we nog meer straten te betrekken.”

Meer berichten