Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confetti popper af, dit jaar worden dat er 6.000.
Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confetti popper af, dit jaar worden dat er 6.000.

Wereldrecord confetti schieten met Afrojack op eerste Rotterdamse Kingsland Festival

Rotterdam - Het grootste Koningsdagfestival van Nederland, Kingsland Festival, doet dit jaar voor het eerst Rotterdam aan. Om dit te vieren gaat de organisatie proberen het wereldrecord confetti schieten te verbreken onder leiding van DJ Afrojack. 6.000 van de 22.000 aanwezige bezoekers krijgen van de organisatie een confetti popper uitgereikt die ze op zaterdag 27 april om 19.00 uur bij de mainstage mogen afschieten. 
 
De afgelopen jaren werden er al recordpogingen proosten gedaan en werd er in alle steden tegelijk het Wilhelmus gezongen. Vorig jaar werd er ook een wereldrecordpoging confetti schieten gedaan, toen onder leiding van Armin van Buuren. "Afgelopen jaar was een groot succes, het moment met Armin bezorgde alle bezoekers kippenvel en de confettiregen was spectaculair. Dit heeft ons doen besluiten om deze poging dit jaar opnieuw te verbreken, maar dan in onze nieuwe stad: Rotterdam", aldus organisator Mitchel Bovenlander.

Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confetti popper af, toen werd het record uit het internationale Guinness Book of Records van 3.043 confetti poppers ruimschoots verbroken. Dit jaar doet Kingsland daar nog een stapje bovenop door 6.000 feestgangers deel te laten nemen. 

Kijk hier voor meer info en kaartverkoop!

Meer berichten