Foto: UNICEF/Guus Schoonewille
Foto: UNICEF/Guus Schoonewille

Scholieren Emmauscollege Rotterdam winnen UNICEF Debattoernooi

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Leerlingen van het Emmauscollege uit Rotterdam hebben gisteren het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi gewonnen. Ruim 250 scholieren uit heel Nederland gingen met elkaar in debat over diverse kinderrechtenthema's. UNICEF Nederland organiseerde het toernooi samen met Stichting Nederlands Debat Instituut. Samen met zeven andere teams doen de jongeren uit Rotterdam mee aan de debatfinale met Kamerleden op Kleine Prinsjesdag.

Het debattoernooi vond plaats op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Maar liefst 45 leerlingenteams gingen met elkaar de woordenwedstrijd aan over de positie van kinderen wanneer hun ouders scheiden. Maar ook­­­ over onderwerpen zoals kinderarbeid en privacy. Alle teams debatteerden drie rondes waaruit 8 winnende teams naar voren kwamen.

Hoogste puntenscore

'Superleuk dat we gewonnen hebben! We debatteren nog niet eens zo lang en staan dan ineens op het podium, hoe vet is dat?' zei een van de deelnemers van de winnende teams na afloop van het debatspektakel. De Rotterdammers maakten indruk op de jury, samen met de andere winnende scholen:het Vossius Gymnasium uit Amsterdam, het Kalsbeek College uit Woerden, het Stedelijk Gymnasium uit Arnhem, het Willem de Zwijger College uit Papendrecht, het Mendelcollege uit Haarlem en het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp.Alle winnende teams krijgen een uitgebreide debattraining in de aanloop naar Kleine Prinsjesdag op 13 september in de Haagse Ridderzaal.

Meer berichten