Sportfilm Award voor film over jongetje dat Evgeniy Levchenko wil worden

Rotterdam - JaJa Film Productions en Breath Care for Kids hebben de Sportfilm Awards 2019 gewonnen met de documentaire Becoming Lev. De uitreiking was zaterdag 13 april tijdens het SportFilmFestival Rotterdam in theater Lantaren Venster. 

Het verhaal gaat over een jongen, Valeriy, die een trieste jeugd had doordat zijn ouders vanwege een alcoholverslaving niet voor hem en zijn broer konden zorgen. Nadien werd hij opgevangen in een internaat waar hij ook weer aan allerlei misstanden werd blootgesteld. Uiteindelijk werd hij opgevangen in een geweldig gezin waar de ouders er bewust voor hebben gekozen om naast hun eigen 6 kinderen 6 kinderen van de straat op te vangen en een liefde vol thuis te bieden. Ondersteund door Stichting Breath heeft deze jongen een grote droom. Zijn droom is om net als Breath ambassadeur en bestuurslid Evgeniy Levchenko profvoetballer te worden en uitverkozen te worden voor het nationale voetbalelftal van Oekraïne.

De documentaire werd in de winter 2019 opgenomen in een ijskoud Kharkiv in het Oosten van Oekraïne. Mede door de belangeloze medewerking van cameraman Thomas Roos, de producers Jamillah van der Hulst en Conrad Alleblas van JaJa Film Productions, Bernd Out van Outlandish Films, Sparta Rotterdam en vele anderen is het een heel mooie documentaire geworden. Dit werd door de 5 koppige jury bevestigd waardoor Becoming Lev winnaar werd van de Sportfilm Award 2019 van het SportFilmFestival Rotterdam.

Trots namen Jamillah van der Hulst, Conrad Alleblas en Nico de Borst (foto) de prijs in ontvangst en werden tevens verrast met de mededeling dat de documentaire naar het Sport Movies Tv festival 2019 in Milaan gaat.

Meer berichten