Het strijdende R.V.&A.V. Sparta won terecht van SVS
Het strijdende R.V.&A.V. Sparta won terecht van SVS (Foto: Jeroen van der Sman)

R.V.&A.V. Sparta draait achterstand om tegen SVS

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Sparta heeft met 3-2 gewonnen van SVS. Na een slecht eerste kwartier scoorde Robin, Robin en opnieuw Robin voor de formatie van de trainers Robert Verbeek en Ben Ruter.

De wedstrijd tegen SVS was nog geen zeven minuten oud toen er een 0-2 stand op het scorebord stond. Een eigen doelpunt van Rhandy Rademaker en een afstandsschot na knullig balverlies op het middenveld waren de oorzaak van twee cadeautjes die SVS vroeg in de schoot geworpen kreeg.

Met nog 38 minuten te spelen voor de rust speelde de Spartanen lange tijd vooral tegen zichzelf. Kansen kwamen er tegen de stug verdedigende gasten slechts zelden.

Uit een mooi opgezette aanval kwam de bal na een prima voorzet van rechts voor de voeten van Robin van der Sman die de vele verdedigers en de keeper na 19 minuten spelen te snel af was, 1-2.

Dit werd ook de ruststand tot ongenoegen van de Spartaanse trainers die het team in de rust bijkans een gehoorbeschadiging bezorgde. Deze woede-uitbarsting sorteerde direct vanaf de aftrap effect. De bal kwam via de vleugel terecht bij spits Robin Benningshof die de gelijkmaker scoorde, 2-2.

Na de snelle gelijkmaker bleek SVS aangeslagen en roken de Spartanen bloed. In de 51e minuut zorgde dit voor een penalty voor R.V.&A.V. Sparta. Robin van der Sman schoot de bal binnen maar moest van de pittige scheidsrechter Van der Helm nogmaals. Geen probleem dacht Robin dan doe ik het gewoon nog een keer, 3-1.

Met nog zo’n 40 minuten te spelen had R.V.&A.V. Sparta de geheel door eigen schuld opgelopen achterstand omgebogen in een voorsprong. SVS raakte nu danig van de kook en had geluk dat een vrije trap van Danny Langstraat over ging en Benningshof een grote kans tegen de uitkomende keeper aan schoot.

Na 62 minuten spelen werd rechtsback Steven Tuns uit de wedstrijd geschopt door een onnodige actie in de buurt van de middenlijn. De dader mocht van geluk spreken dat hij op het veld mocht blijven staan. Steven werd korte tijd later gedwongen vervangen door Mike Marengo.

Het door Bob van Lier fanatiek aangemoedigde Sparta (hoeveel voormalige spelers doen dat nog?) kreeg diverse kansen om de wedstrijd te beslissen maar speelde enkele gevaarlijke situaties matig uit.

Onder andere Rhandy Rademaker, Danny Langstraat, Robin Verhorst en invaller Bekir Bulut hadden de bevrijdende 4-2 op hun schoen in de slotfase.

SVS bleef hierdoor tot de laatste minuut kans houden op een punt. Gelukkig was keeper Massimo van Ewijk attent op enkele opportunistische hoge ballen en wisten de verdedigers in twee situaties met goed ingrijpen de wedstrijd te redden.


Zo werd deze wedstrijd tegen SVS uiteindelijk afgesloten met een 3-2 overwinning. Een wedstrijd van pieken en diepe dalen waarin Sparta per saldo nog het meest van zichzelve te vrezen heeft gehad. Het moet duidelijk beter in de laatste vier competitiewedstrijden.

Grootste winstpunt van de dag is zonder twijfel de mentale weerbaarheid. De kopjes gingen niet hangen na de snelle achterstand en uiteindelijk win je de wedstrijd zelfs nog op vooral strijden en inzet.

Als speler van R.V.&A.V. Sparta behoor je ook altijd te strijden voor elke meter grond. Nooit de Spartamarsch beschamen aan geen enkel voetbalfront.

In de wetenschap dat twee concurrenten verloren staat R.V.&A.V. Sparta nu op een 3e plaats en heeft het nog steeds kans op de prijzen.

De achterstand op de op 1e klasse niveau betalende concurrenten is slechts een paar punten waar R.V.&A.V. Sparta eigenlijk 7, 8 punten meer had moeten hebben. De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag in Schiedam bij Kethel Spaland.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: Massimo van Ewijk, Steven Tuns (63e Mike Marengo), Yannick van der Sman, Jelano Tavares, Danny Abbing, Gino Verbeek, Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (76e Bekir Bulut), Danny Langstraat, Robin Benningshof, Robin van der Sman.

Meer berichten