Foto: Politie Rotterdam
Foto: Politie Rotterdam

Opname videoclip met Kalasjnikov bij de Kuip leidt tot acht arrestaties

Rotterdam - Opnames van een videoclip aan de Olympiaweg bij de Kuip heeft gisteravond geleid tot bezorgde reacties en politie-inzet. Een groep van zo'n twintig mannen liep rond met bivakmutsen en vuurwapens (waaronder een Kalasjnikov) , die pas later nep bleken te zijn. Er zijn acht mensen aangehouden.

Twee mannen hadden vuurwerk bij zich, iemand toonde een mes, drie personen zaten in een auto waar een Kalasjnikov werd gevonden en iemand had ook nog een imitatievuurwapen in zijn schoudertas. Het grote machinegeweer, een Kalasjnikov, bleek ook een imitatie. Het was samen met het nepvuurwapen nauwelijks van echt te onderscheiden.

De politie is woedend over het gedrag, zeker omdat het al zo'n drukke avond was vanwege een thuiswedstrijd van Feyenoord: 'Er bestaat werkelijk geen geldige reden om in deze setting over straat te gaan. Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje. Het zorgt voor onnodige politie-inzet, levensgevaarlijke situaties, en paniek bij burgers.

Meer berichten