Rotterdams bruggen krijgen gedicht aan onderzijde, de Mathenesserbrug als eerste

Rotterdam - Het eerste bruggedicht aan de onderzijde van de Mathenesserbrug wordt onthuld op 3 mei. Het gedicht is van Daniël Dee (1975), stadsdichter 2013-2014, en het wordt uitgevoerd in een ontwerp van Bart Oppenheimer.

Het initiatief open/dicht bruggedichten is van stichting de Zoek naar Schittering en werd in 2017 met behulp van een subsidie van CityLab010 gestart. De ambitie is om over de Delfshavense Schie een route van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij liefst tot 10 bruggen worden gedichten van Rotterdamse dichters aangebracht die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

Het volgende bruggedicht wil de stichting op de Parkhavenbrug aanbrengen, het gedicht is al geschreven en het ontwerp gemaakt. Dichter en ontwerper blijven nog heel even geheim. Na aanvullende financiering wordt de vergunningprocedure gestart. Ook andere bruggen staan op de planning.

Het eerste bruggedicht wordt in de periode van 17 april tot 2 mei in de avond/nacht aan de onderkant van de brug aangebracht. De brug staat dan open en alle verkeer wordt omgeleid. De afsluiting van de brug duurt dan van 20:00 - max. 06:00 uur. Het werk neemt twee tot vier avonden/nachten in beslag. De overige dagen in deze periode is de brug gewoon toegankelijk.

Pendeldienst voetgangers

Voor voetgangers is er op deze avonden/nachten aan beide zijdes van de brug een pendeldienst met busjes beschikbaar. Daarmee wordt ± elke 10 minuten naar de overkant gereden. Per dag wordt bekendgemaakt of de brug die avond/nacht toegankelijk is via www.bruggedichten.nl/werk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden