Ba 70 jaar weg van de bekende plek.
Ba 70 jaar weg van de bekende plek. (Foto: )

De bloemen van Peter en Sandra verhuizen na 70 jaar van de Oude Binnenweg

Rotterdam - Eind april is het zover. Na ruim zeventig jaar op de kruising van Oude Binnenweg en Mauritsplaats gestaan te hebben, verhuist de meest bekende bloemenstandplaats van Rotterdam van Peter en Sandra Kloppert naar het Eendrachtsplein richting kabouter Buttplug.

De verplaatsing vindt plaats op verzoek van de gemeente Rotterdam die werkzaamheden aan de Mauritsstraat gaat verrichten en uiteindelijk een doorgang voor het verkeer richting Westblaak wil creëren.

Opa Appie Poos begon zeventig jaar geleden met deze standplaats met bloemen en planten die later door kleinzoon Peter Kloppert werd overgenomen die al jaren zijn opa met de verkoop van bloemen en planten had geholpen. Sinds 1992 staat Sandra haar man bij met de verkoop.
Sinds de instelling van de zondagopenstelling in 1996 is de zaak zeven dagen per week. Peet doet de inkoop op de veiling en hij staat Sandra een gedeelte van de week op de standplaats bij met de verkoop.

Sinds de gemeente besloot een 'uitsterfsysteem' toe te passen op dit soort standhouders, is de zaak van Peter en Sandra één van de laatste standplaatshouders met bloemen en planten.

Zoals zo veel berichten in deze krant (en nog véél meer op dehavenloods.nl) is dit stuk ingestuurd door één van onze lezers. Iedereen kan zelf berichten aandragen voor De Havenloods. Dat kun je doen via redactie.hl@persgroep.nl óf je zet je bericht meteen online via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

Meer berichten