Diploma's voor vijf cursisten Rotterdamse Snijschool


De examenkandidaten met hun diploma's en docenten van De Rotterdamse Snijschool.
De examenkandidaten met hun diploma's en docenten van De Rotterdamse Snijschool. (Foto: Vincent van der Beedijk)

Diploma's voor vijf cursisten Rotterdamse Snijschool

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar een bericht met foto plaatsen.

Op vrijdag 5 april hebben 5 cursisten van De Rotterdamse Snijschool hun diploma ‘maatcoupeuse damesvak’ uitgereikt gekregen. Reden voor een feestje met naaste familie, docenten en medecursisten.

Het diploma ‘maatcoupeuse’ is de afronding van een opleiding die De Rotterdamse Snijschool wijd en zijd bekend heeft gemaakt.

Hoe gaat een goede coupeuse te werk? Het begint met een gesprek over een gewenst model en de stof. Vervolgens worden de maten genomen om een patroon te tekenen. Daarna volgen minstens 2 passessies. Nadat de aanpassingen uitgevoerd zijn, gaat het werkstuk mee met de nieuwe eigenaar. Het werkstuk krijgt nu de kans om iets te doen voor de draagster, want het is maatkleding! Maatkleding is iets duurder dan confectie. Daar staat tegenover dat het uniek is, duurzamer dan confectie en maakt de draagster zelfverzekerd.

Al sinds 1926 worden op De Rotterdamse Snijschool cursussen gegeven in patroontekenen en het vervaardigen van mooi zittende kleding. Tijdens de lessen kan ook kleding gemaakt worden van patronen uit een modetijdschrift. De school biedt verder bijzondere activiteiten aan in verschillende workshops en excursies naar modetentoonstellingen.

De Rotterdamse Snijschool is na 45 jaar verhuisd naar een nieuwe locatie. Aan het Ungerplein 2-12 kijken de leslokalen uit op de prachtige skyline van het Rotterdamse centrum. Zaterdag 14 september houdt de school haar jaarlijkse OPEN DAG. Er worden werkstukken van cursisten getoond en cursisten lopen met eigen gemaakte werkstukken in een modeshow. Aansluitend is er gelegenheid om een proefles patroontekenen bij te wonen. Zie voor verdere informatie op de website www.snijschool.nl onder de kop ‘AGENDA’ .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden