Eva Kruijs begon anderhalf jaar geleden voor zichzelf. "Het schrijven van een boek was niet iets wat ik altijd al wilde."
Eva Kruijs begon anderhalf jaar geleden voor zichzelf. "Het schrijven van een boek was niet iets wat ik altijd al wilde." (Foto: )

Eva Kruijs en haar zeven stappen op weg naar het geluk

Rotterdam - In haar boek 'Jouw Gids Naar Geluk' beschrijft Eva Kruijs (33) de zeven stappen naar geluk. "Mijn vriend heeft eens gegrapt dat ik een boek moest schrijven, later heb ik dat ook gedaan."

Door Nanda van Heteren

In het boek wordt uitgelegd dat alle geluk in deze zeven stappen onder te verdelen zijn in jij en: je lijf, je mind(set), de ander, je invulling, je bezit, het leven en je hart. Hoewel er veel theorieën uit andere onderzoeken naar voren komen, onderscheidt dit boek zich door het praktijkgedeelte. Het gedeelte hoe Eva zelf zaken aanpakt, maar ook wat zij lezers adviseert. "Zo gaat dat wat in het boek staat, ook écht leven."

Eva begon anderhalf jaar geleden voor zichzelf. "Ik ben begonnen met schrijven voor mijn website en dat vond ik zo ontzettend leuk. Het schrijven van een boek was niet iets wat ik altijd al wilde, maar door mijn werk in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), mijn werkervaring als coach, levenservaring en enthousiasme over schrijven ging het eigenlijk bijna vanzelf."
Voor de vormgeving nam Eva Marian Cremers van Studio Cremers in de armen. Op de cover van het boek staat een cactus, in de ogen van de schrijfster een van de mooiste illustraties. "Per jaar wordt de cactus een beetje groter. Hij krijgt er mooie bloemen bij, maar ook stekels. Voor mij staat dit symbool voor het leven."

Eva vertelt verder: "Tijdens het schrijven zat ik in mijn eigen bubbel en was ik zelf ook met alles aan de slag. Dat is heel rustgevend en werkt bijna therapeutisch. Ik hoop dat iedereen enthousiast is en dat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten."
Jouw Gids Naar Geluk is te bestellen op jouwgidsnaargeluk.nl voor 22,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden