Boksles
Boksles (Foto: albeda)

Unieke samenwerking Albeda, de Hoge Brug en Wolfert

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Op 18 maart vond een unieke samenwerking plaats tussen jongeren met een verstandelijke beperking (VSO de Hoge Brug), vmbo-leerlingen van het Wolfert College en nieuwkomers die bij Albeda Startcollege een cursus Staatsexamen II (B2) volgen. De jongeren kwamen tijdens een ‘pre-challenge’ op VSO de Hoge Burg samen in actie. Ze verzorgden voor elkaar een boksclinic en een schoonheidsbehandeling. Doel voor de Albeda-cursisten was ook om hun spreekvaardigheid te oefenen. Neeltje van der Drift, docent NT2 bij Albeda, is zeer enthousiast over deze buitenschoolse activiteit, waarbij de cursisten veel hebben geleerd.

Samen iets groots neerzetten

Na afloop toonden de Albeda-cursisten zich enthousiast over de uitwisseling. Docent Tamara Veen (Hoge Brug) vroeg of ze hun vaardigheden van haren vlechten, nagels lakken en make-up opbrengen in een andere workshop zouden willen herhalen. De cursisten gaven aan graag nog eens te komen. Tamara: “Tijdens deze samenwerking ervaren jongeren van diverse leeftijden, niveaus en leefwerelden dat zij gezamenlijke interesses hebben en dat hun persoonlijke kwaliteiten elkaar aanvullen. Het gaat om wat je wel kunt en in het geheel niet om wat je beperkt of wat niet kunt. Door allemaal een taak uit te voeren waar hij of zij goed in is konden ze samen iets groots neerzetten!”

Vervolg

Ook docenten van het Wolfert College zien mogelijkheden in een toekomstige samenwerking. Er zijn afspraken gemaakt om een spelletjesmiddag te organiseren, tijdens welke bijvoorbeeld samen geschaakt kan worden. Het spel Back Gammon is een bekend spel in Syrië en zou door de cursisten van Albeda graag gespeeld worden met leerlingen van het Wolfert College.

Bekijk hier de foto’s https://myalbum.com/album/498ZSeDYgmJ7

Lees hier het artikel https://www.albeda.nl/nieuws/kick-off-young-impact-brengt-studenten-startcollege-in-actie-in-kader-van-burgerschap/

Meer berichten