Buurtbedrijf Schiebroek opent eigen locatie

Rotterdam - Het Buurtbedrijf Schiebroek is sinds 2018 actief om samen met vrijwilligers uit Schiebroek-Zuid te zorgen dat ouderen uit Hillegersberg-Schiebroek op een prettige manier (langer) thuis blijven wonen. Betrokken vrijwilligers ondersteunen ouderen bij het doen van een boodschapje, hangen een schilderijtje op, informeren over activiteiten in het gebied of bellen elke ochtend voor een praatje. Op 10 april komt wethouder Moti officieel de deuren openen van onze nieuwe werkplek op Hamakerstraat 544 in Schiebroek Zuid. Iedereen uit de buurt is welkom om kennis te komen maken.


Afgelopen maanden heeft het Buurtbedrijf al een aantal mooie verbindingen gemaakt tussen bewoners. Zoals bijvoorbeeld een eenzame bewoner die niet meer zelf naar buiten durfde, die door het koppelen van een maatje nu weer zelfstandig deelneemt aan een activiteit bij hem in de buurt. Het Buurtbedrijf Schiebroek is de plek waar bewoners hun eigen talenten ontdekken en zich inzetten voor hun buurt. We dagen mensen uit hun rol in de buurt op te pakken. Elke inwoner uit Hillegersberg-Schiebroek kan bij het Buurtbedrijf terecht voor vrijwilligerswerk. We hebben speciale trajecten voor mensen die op zoek zijn naar een tegenprestatie of werkervaringsplaats.

Het Buurtbedrijf legt ook actief verbinding met bestaande projecten in het gebied. We hebben samenwerkingsafspraken met de Kluskanjers en de Belbus. De Kluskanjers waren op zoek naar meer vrijwilligers en wij naar werk voor onze vrijwilligers. De Belbus heeft prachtige bussen waarmee ze ouderen naar activiteiten in het gebied vervoeren, maar soms kunnen klanten niet meer zelfstandig mee. Het Buurtbedrijf zoekt dan naar een vrijwilliger die samen met de klant meereist met de Belbus.

Het Buurtbedrijf heeft niet alleen een nieuw onderkomen. Met hulp van de Rabobank is ook een bus aangeschaft. Deze wordt ingezet voor de meubeloverslag Wijkea. Bij Wijkea kunnen buurtbewoners meubels doneren die het Buurtbedrijf weer doorgeeft aan bewoners die dit écht nodig hebben. Eén keer per week zetten we de bus in voor de aanschuiftafels van DOCK. Vrijwilligers halen voedsel op bij supermarkten waarmee een maaltijd wordt gemaakt voor buurtbewoners.

Het openingsfeest van het Buurtbedrijf is op woensdag 10 april vanaf 15.00 klanten en geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Hamakerstraat 544. Voor meer informatie kijk op www.buurtbedrijfschiebroek.nl.

Meer berichten