Foto: J.D.deKok

Nassim en Kauthar van Wolfert Dalton in de prijzen op eenakterfestival

Rotterdam - Terwijl de leerlingen van het Wolfert Dalton aan het blokken waren voor toetsen en tentamens, vond in dezelfde week het jaarlijkse EAF-festival in het Hofpleintheater plaats. 'Steden schuilen niet wanneer het regent' was het thema van dit jaar en negen scholen hebben zich aan de hand van deze dichtregel laten inspireren. 

Het Wolfert Dalton speelde op de laatste dag van het festival. Met het stuk 'Omdat het MOED', gebaseerd op Moeder Courage en haar kinderen van Brecht, wist het de zaal te laten lachen, te laten huiveren en in verwarring achter te laten.

De jury prijsde de gekozen vorm en vond de personages sterk neergezet. Nassim Ajdid maakte grote indruk met zijn 'lugubere darmmoment' en hij kreeg hiervoor zelfs een nominatie voor 'beste spelmoment'. Het improvisatiestuk van Kauthar Haroucha, waarbij ze een toeschouwer dwong tot verklikken en hem vervolgens 'een snitch' noemde, bracht het publiek op het puntje van zijn stoel. Haar optreden werd bekroond met de speciale juryprijs voor 'meest bijgebleven spelmoment van de week'.

De felbegeerde Van der Hilst Wisseltrofee, de prijs voor de beste voorstelling, ging naar het Stedelijk Gymnasium Schiedam.

Meer berichten