Grootste kledingruil van Rotterdam en omstreken op komst!

Rotterdam - Ben je op zoek naar een nieuwe garderobe? Opgelet! Op zaterdag 6 april is er een kledingruil XL op de gaafste plek van Rotterdam: BlueCity (circulaire broedplaats in het oude Tropicana zwembad). Het is de grootste kledingruil van Rotterdam en ver daarbuiten!

Te gast is onder meer Panter Schaap, twee duurzame mode-ontwerpers uit Rotterdam die komen vertellen over hoe de consument duurzame kledingkeuzes kan maken. 

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom om te komen te ruilen. De kleding die aan het einde van de dag overblijft wordt geschonken aan een goed doel. Naast het ruilfestijn zullen er ook vintage verkopers en vakmensen aanwezig zijn die het gesprek aangaan over duurzaamheid in de mode-industrie. De Naaister Rotterdam zorgt dat jouw kleding wordt gerepareerd. En er is natuurlijk eten, drinken en muziek

Uit onderzoek blijkt dat zeventig procent van de Nederlanders tussen de 5 en 20 ongebruikte kledingstukken in zijn kast heeft liggen. Door kleding met elkaar uit te wisselen zien een hoop kledingstukken het daglicht weer.

Zaterdag 6 april 12.00 - 16.00. Kaartjes kosten 7,00 euro en zijn hier te koop.Raymond Landegent
BlueCity | Surfing the New Economy
06 42728542BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen op elkaar aansluiten, waardevolle producten maken van elkaars 'afval' en zo een voorbeeldstad voor de circulaire economie realiseren. BlueCity biedt ruimte, begeleiding en een dynamisch netwerk en helpt haalbare en schaalbare plannen om uit te groeien tot de omvang die nodig is om een écht impact te hebben. Zo creëren we samen met ondernemers, onderzoekers, omwonenden, overheid en het onderwijs een circulaire economie, sluiten we kringlopen en vormen we de stad van de toekomst.

 

Meer berichten