Foto: Marcel van Oostrom

We Are 6 wint Erasmus Jazz Prijs 2019

Rotterdam - Het sextet We Are 6 is zondag 24 maart uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2019. Aan deze prijs voor de beste jazzband van Codarts Rotterdam is een bedrag verbonden van 2.500 euro, aangeboden door hoofdsponsor Nedspice. 


De vakjury (Joost Patocka, Friederike Darius en Frank van Berkel) prees We Are 6 om het hoge niveau van compositorische skills – 'every song told a little story' en noemde het spel 'contemporary jazz in de breedste zin van het woord'.

Daniel Denis, gitarist van het trio Amaguk, mocht de prijs voor beste solist in ontvangst nemen. Over de gitarist zei de vakjury: 'De beste solist van vandaag is een toegewijde en inspirerende muzikant met een uniek gevoel voor energie en een geweldige podiumpresentatie'. Overigens kon het publiek meestemmen via een app.

De Erasmus Jazz Prijs is 24 jaar geleden door kunsthogeschool Codarts Rotterdam en de Stichting Vrienden van Codarts in het leven geroepen om jong jazztalent een zet te geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene.

We Are 6 nam het tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs in een volle Jurriaanse Zaal van de Doelen op tegen Amaguk, Eargonauts en Max Ravanello Group. De bands waren tijdens voorrondes in BIRD en LantarenVenster geselecteerd door een vakjury.

  

Meer berichten