Robin Benningshof wint het kopduel maar zal deze kopbal over het doel zien verdwijnen
Robin Benningshof wint het kopduel maar zal deze kopbal over het doel zien verdwijnen (Foto: Jeroen van der Sman)

R.V.&A.V. Sparta verslaat Zuidland: 3-2

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen Zuidland met 3-2 gewonnen. In een gelijkwaardige wedstrijd maakte Robin Benningshof, Robin van der Sman en Danny Abbing de Rotterdamse doelpunten.

Sparta en Zuidland begonnen afwachtend aan deze wedstrijd. In de eerste tien minuten kregen beide teams een schotkans. Joey Kars stuitte op de Zuidlandse doelman en aan de andere kant was de inzet van Zuidland een prooi voor de goed keepende Massimo van Ewijk.

In de 14e minuut kwam het Zuidland van interim trainer Aad Andriessen op 0-1 door een goed afstandsschot. De vraag die hierbij gesteld moet worden is wat de spelers van Sparta in deze situatie aan het doen waren. Niemand van de tien Spartaanse veldspelers deed een poging het schot te blokken.

Na dit doelpunt werd het vertoonde spel van Zuidland beter en bleken diverse spelers van R.V.&A.V. Sparta niet in de wedstrijd te zitten. Dit had tot gevolg dat Zuidland een aantal malen gevaarlijk dicht bij het Spartaanse doel kon komen.

Keeper Massimo moest als gevolg van het in sommige duels lakse spel van R.V.&A.V. Sparta diverse malen handelend optreden en had het geluk dat het aluminium een tweede doelpunt voor een steeds beter spelend Zuidland in de weg stond. Dat deze Zuidlanders op de laatste plaats staan mag gezien hun spel in de eerste helft wonderbaarlijk worden genoemd.

Zoals het vaker gaat als een team zijn kansen mist viel er aan de andere kant nog wel een goal voor het rustsignaal. Een prima actie op rechts van Robin Verhorst werd in de 21e minuut afgesloten met een voorzet die via Robin Benningshof in het doel verdween, 1-1.

Dit werd ook de ruststand omdat de pogingen in de slotfase van respectievelijk Robin van der Sman en de kopbal van Yannick van der Sman geen doel wisten te treffen. 1-1 dus bij rust waar het in deze fase ook met gemak 3-3 of 4-4 had kunnen staan.

Met de thee achter de kiezen ging bij R.V.&A.V. Sparta het speltempo omhoog. Dit had tot gevolg dat Zuidland niet langer het spelniveau van voor de pauze wist te halen. Dat betekende dat Sparta veel vaker op de helft van de gasten te vinden was.

Na onder andere een van de lijn gehaalde bal van Robin Benningshof was het Robin van der Sman die in de 58e minuut voor de in die fase verdiende 2-1 zorgde. Zuidland wist hier weinig kansen tegenover te zetten in de tweede helft.

Sterker na opnieuw een gemiste kans door Benningshof was het een afstandsschot van Danny Abbing dat voor de 3-1 zorgde. Met nog zo'n twintig minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld maar dat bleek nog niet het geval te zijn.

Arbiter Van Ekelenburg zag in de 73e minuut een strafschop in een knullige onopzettelijke handsbal. Zuidland pakte de terecht gegeven elfmetertrap met graagte aan, 3-2.

Dit resulteerde in een slotfase waarin Zuidland veelvuldig de opportunistische lange bal speelde op hun spitsen en Sparta vanuit de omschakeling grote kansen kreeg om de definitieve knock out uit te delen.

Onder andere Danny Langstraat, Joey Kars, Robin Verhorst en invaller Wouter van der Werff mistte behoorlijke kansen in de slotfase. Daar ook Zuidland door goed verdedigen niet meer wist te scoren besloot de scheidsrechter na 95 minuten af te blazen. Drie punten voor R.V.&A.V. Sparta maar wat maakte ze het zich zelf in sommige fases weer onnodig moeilijk.

Na afloop van de wedstrijd kwam het bericht door dat koploper DCV met 1-2 heeft verloren van Nieuwenhoorn. Door dit resultaat staat R.V.&A.V. Sparta nu op twee punten van de nieuwe koploper na deze speeldag Nieuwenhoorn. Tevens doen de Spartanen dit weekend goede zaken voor de 3e periode.

De volgende competitiewedstrijd voor R.V.&A.V. Sparta is op zaterdag 6 april 2019 uit tegen Strijen. Wellicht wordt er voor het door de KNVB geplande inhaalweekend van 30 en 31 maart nog een mooie oefenwedstrijd geregeld.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Zuidland: Massimo van Ewijk, Steven Tuns (90e Mike Marengo), Yannick van der Sman, Jelano Tavares, Danny Abbing, Rhandy Rademaker, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Robin van der Sman, Robin Benningshof (72e Maikel Bendt), Joey Kars (85e Wouter van der Werff)

Meer berichten