Gregor Rensen, burgemeester van Brielle ontving vandaag de prijs uit handen van Pieter van Klaveren, voorzitter MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond.
Gregor Rensen, burgemeester van Brielle ontving vandaag de prijs uit handen van Pieter van Klaveren, voorzitter MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond.

Rotterdam heeft het beste imago bij ondernemers buiten de stad

Rotterdam - Brielle is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland. Rotterdam heeft in Zuid-Holland het beste imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente.


"Brielle geeft bedrijven de ruimte om te ondernemen zegt de Rotterdamse voorzitter Van Klaveren. Dat is een compliment aan zowel de ambtelijke als bestuurlijke organisatie. Samenwerking op het eiland Voorne-Putten tussen gemeenten en het bedrijfsleven is nog wel de opdracht voor de toekomst" Brielle neemt de koppositie over van Hellevoetsluis, dat twee jaar geleden deze titel in de wacht sleepte. De tweede plek gaat deze editie naar Leiden, de derde naar Barendrecht.

Als het gaat om 'Tevredenheid over de Dienstverlening' gaat de eer van de beste in Zuid-Holland naar Capelle aan den IJssel. Rotterdam heeft in Zuid-Holland het beste imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente.

Morgen, 26 maart, maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: Communicatie en Beleid, Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, Imago bij ondernemers uit een andere gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening.

Tweejaarlijkse prijs

De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de vijfde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben zo'n 20.000 ondernemers meegewerkt, waarvan 3.125 in Zuid-Holland.

Meer berichten