De Multi Zintuiglijke Kunstsalon.
De Multi Zintuiglijke Kunstsalon. (Foto: Kunstuitleen Rotterdam)

Ervaar hoe blinden en slechtzienden kunst 'zien'

Rotterdam - Kunst kijken doe je met je ogen. Of toch niet? Zondag 31 maart organiseert Kunstuitleen Rotterdam een Multi Zintuiglijke Kunstsalon waarin bezoekers ontdekken hoe kunst ervaren kan worden met alle zintuigen, zoals mensen met een visuele beperking dat doen. Een inspirerende zondagmiddag voor iedereen die zijn of haar kunstkennis wil verdiepen en verbreden.


Het programma bestaat uit een performance over 'multi zintuiglijke kunst' van non-visual designer Simon Dogger, die zijn zicht verloor tijdens zijn studie aan de Design Academy. Hij vraagt zich af of het alleen maar zien van kunst juist een grote beperking is voor de meeste mensen, omdat de andere zintuigen niet gebruikt worden.

Daarnaast vertelt Elvera van Leeuwen (Oprichter Mikxs) meer over haar project Ongezien, een drukbezochte maandelijkse rondleiding voor mensen met een visuele beperking die in Museum Boijmans van Beuningen gegeven wordt.

Kom te weten hoe andere zintuigen helpen bij het optimaal ervaren van kunst. Kaarten à 7,50 euro zijn onder meer verkrijgbaar via kunstuitleenrotterdam.nl en zijn inclusief hapje en drankje.

De Multizintuiglijke Kunstsalon
Zondag 31 maart 
15.00 – 17.00 uur
Goudsesingel 268, Rotterdam
Tickets: 7,50 euro

Meer berichten