Foto: Nico de Jong

Op de pedalen met Activos voor Sportieve Senioren

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.


Activos-vrijwilliger Nico de Jong heeft ook dit jaar weer mooie fietstochten uitgezet. Zeven maal de tweede dinsdag van de maand een andere route tot en met oktober. De eerste fietstocht is op dinsdag 9 april met een tocht van zo'n 56 km. Het Loetbos/Krimpenerwaard, met twee keer gebruik van een veerpontje.

Om mooie fietstochten rond te krijgen zijn wat vaker de Waterbus(wb) en/of Veerpont(vp) ingepland, voor de Waterbus is een OV-kaart nodig is, of kan men aan boord een ticket kopen en voor de overtocht met de veerpont wordt een vergoeding gevraagd tussen de 0,90 tot 1,50 euro per overtocht. De lengte van de fietstochten liggen tussen de 50 en 60 km. inclusief fietsroute naar/van de Waterbus.

Is de weersvoorspelling slecht voor die dag of regent het bij aanvang fietstocht, dan gaat het fietsen niet door. U kunt daarover bellen met de fietsbegeleider Nico de Jong op maandagavond tussen 17.00 en 19.00 uur of dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur, u krijgt dan gelijk te horen of en wanneer de fietstocht later wordt gehouden (het is de bedoeling dat de fietstocht dan 1 of 2 weken opschuift).

Niet vergeten: voldoende water, een tussendoortje, zonnebrandcrème-zonnebril-petje, regenkleding voor als er onderweg toch een buitje valt en belangrijk uw fiets in goede staat. Onderweg is er voldoende tijd voor koffie/thee-pauze en de lunch (op eigen kosten)

Vertrektijd van de fietstochten zijn om 9.15 uur vanaf het plein bij Aafje Schiehoven aan de Hamakerstraat - Schiebroek. Onderweg is er tijd voor koffie/thee en lunchpauze. Kosten per fietstocht 2 euro. Gaat u mee fietsen laat het dan vooraf even weten via mail of telefoon. Mail: activos.aanmelden@gmail.com / tel.: 06 - 53455783

Of kijk eens op www.stichtingactivos.nl.

Meer berichten