Rotterdam Swimming blijft maar kampioen worden!

Rotterdam - In de KNZB Nationale Zwemcompetitie is Rotterdam Swimming kampioen geworden in de 1e klasse Regio West. De club promoveert voor het derde achtereenvolgende jaar. Na jaren zwemmen op regionaal niveau komt Rotterdam Swimming in het nieuwe seizoen uit in de landelijke C-klasse. 

Sinds de opening van het Zwemcentrum Rotterdam, het thuisbad van Rotterdam Swimming, in januari 2018, floreert de club. Het ledenaantal groeit en door een groot aanbod aan trainingen zit er ook een continue stijgende lijn in de ontwikkeling van de zwemmers. Dat bewijst de promotie in de Nationale Zwemcompetitie voor het derde jaar op rij.

Programmamanager Dick Bronder: "We creëren een omgeving waarin elke zwemmer op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf kan halen. We bieden tien trainingsmomenten per week waar onze gediplomeerde trainers zwemtrainingen van hoge kwaliteit geven. Aan onze topzwemmers en aan de allerjongsten in onze zwemAcademie. Er zit veel potentie in onze zwemmers. Zij bepalen zelf wat ze hiermee willen. Op basis van hun wensen maken we straks per zwemmer weer nieuwe plannen waarmee zij hun eigen doelen kunnen bereiken."

Tot een paar jaar geleden was er in Rotterdam geen zwemvereniging met een topsportachtergrond. In 2016 benaderde de Gemeente Rotterdam de Haagse hoofdklasse vereniging Racing Club om zwemmen weer als wedstrijdsport op de Rotterdamse kaart te zetten. In het nieuwe Olympische zwembad in Rotterdam-Zuid wilde de gemeente ook graag een zwemvereniging die op het hoogste niveau traint en zwemt. Een groep trainers uit Den Haag en een aantal Rotterdamse zwemverenigingen sloeg de handen ineen en in september 2017 was de startgemeenschap Rotterdam Swimming een feit. Anno 2019 is het de snelst groeiende club in de regio.

 

Meer berichten