Appie Baantjer heeft een Rotterdamse opvolger: Paul Dieudonné

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

De in 2010 overleden detectiveschrijver Albert Cornelis Baantjer, beter bekend als Appie Baantjer, heeft een leerling erbij. Deze week verscheen 'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis', het debuut van de in Rotterdam geboren en in Canada woonachtige Paul Dieudonné. Grote inspiratiebron voor de Nederlandse Canadees is Appie Baantjer. "Stel dat Baantjer nóg een detectiveserie had ontwikkeld, een serie die zich in Rotterdam afspeelt, dan had mijn boek het eerste deel in deze serie kunnen zijn."

Dat Rotterdam het decor voor 'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis' vormt, is al af te lezen aan de cover, waarop de Erasmusbrug pronkt, met op de achtergrond de Wilhelminapier. Het zijn locaties die Paul Dieudonné in zijn spannende detective gebruikt. Het verhaal draait om de merkwaardige zelfmoord van ondernemer Bart Bovend'Eerdt die zich aan de Erasmusbrug verhing. Rechercheur De Klerck vermoedt dat die verschrikkelijke daad niet vrijwillig was, hoewel Bovend'Eerdt een afscheidsbriefje achterliet. En het blijft niet bij één raadselachtige zelfmoord. Wie is het brein achter deze serie voorvallen?

'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis' is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet voor 9,95 euro. Het boek komt ook uit als e-book voor 5,95 euro.Wie zich aanmeldt voor de nieuwsbrief van zijn uitgever, ontvangt het korte verhaal 'Rechercheur De Klerck en de doodsteek' gratis.  Meer informatie over de auteur: http://www.rechercheurdeklerck.nl.

Meer berichten