Medailleregen voor Albeda-studenten bij mbo-vakwedstrijd Skills Heroes

Rotterdam - Albeda is trots op haar ambitieuze studenten. Op 22 maart werden vijf vakkampioenen van Albeda gehuldigd in de RAI in Amsterdam met drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Het goud was voor Tim Bienefelt: zelfstandig werkend bakker (Boulanger), Ilse Kruijthof: directiesecretaresse / managementassistent en Lara Hoofdman en Yvette Jorissen: internationaal ondernemer. Michelle Wiersma won zilver in het vakgebied pedagogisch medewerker en Camilia Iâazza won brons voor haar prestaties als modeontwerper. Abe van den Oever van het Techniek College Rotterdam (een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine) won zilver bij het kampioenschap voor stukadoor. De prijzen werden onder andere uitgereikt door onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en door de landelijke mbo ambassadeur Desiree Hernandez, die bij Albeda de opleiding onderwijsassistent volgt.

Overige finalisten

In totaal hebben 464 mbo-finalisten afkomstig van 48 verschillende mbos uit heel Nederland zich tijdens de wedstrijden van hun beste kant laten zien. Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken 17 finales op 10 verschillende locaties in Nederland gehouden.

Naast de medaillewinnaars van Albeda waren nog zeven Albeda-studenten na diverse selectierondes doorgedrongen tot de finale. Zij behoren tot de acht beste in hun vak van heel Nederland. Het gaat om Sophie Schram (kapper), Linda de Visser (medewerker maatkleding), Quinty Nazir: (juridisch dienstverlener), Gianni van Bilsen (patissier), Nahom Niguse (medewerker evenementenorganisatie) en Daphne Scheerman en Mellanie Booij (handhaver toezicht en veiligheid).

Meer berichten