Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Grote schrik vanwege handgranaten aan rolluik waterpijpwinkel op Schiedamseweg

Rotterdam - De vondst van twee handgranaten aan een rolluik van een waterpijpwinkel aan de Schiedamseweg heeft vandaag tot grote schrik geleid. Enkele maanden geleden vond tegenover de winkel ook al een explosie plaats. De Schiedamseweg is een groot deel van de dag afgesloten geweest en omwonenden moesten tijdelijk hun huis uit. 

Zaterdagochtend rond 9.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op; bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast. De politie werd gebeld en was snel in Rotterdam-West. Ook de verkenningseenheid en de EOD volgden en startten een onderzoek.

De weg werd tijdelijk, van de Lage Erfbrug tot de Jan Kruifstraat, afgesloten. Ook de tram reed niet meer. Er zijn tien woningen ontruimd, in het gebied tussen de Watergeustraat en de Schans. De EOD heeft de explosieven veilig gesteld en naar het NFI gebracht.

Rond 14.00 uur is de weg weer vrij gegeven en konden de bewoners terug naar hun huis. De politie is een onderzoek gestart naar de reden van het plaatsen van de granaten bij deze winkel.

De waterpijpwinkel ligt pal tegenover Villa Blanca, de shishalounge waar in december een explosief aan de deur werd gehangen en ontplofte. Sinds die ontploffing is dat café dicht. De waterpijpwinkel blijft naar aanleiding van de vondst in elk geval twee weken gesloten.

Lees meer bij onze collega's van het AD. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden