'Vaccinaties zijn belangrijk voor de hele samenleving'

Rotterdam - Staatssecretaris Blokhuis bezoekt volgende week de Vaccinatiedag van CJG Rijnmond. Dit voorjaar ontvangen zo'n 860.000 Nederlandse jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Het gaat om jongeren die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, (een deel van) 2004 en 2005. Met de slogan Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte, nodigen het RIVM en de jeugdgezondheidszorgorganisaties jongeren uit deze vaccinatie te halen.


Staatssecretaris Paul Blokhuis, die in november 2018 de vaccinatiealliantie startte om de dalende vaccinatiegraad een halt toe te roepen, brengt op 28 maart een bezoek aan één van de vaccinatiedagen van CJG Rijnmond in Ahoy Rotterdam. Blokhuis zal daar in gesprek gaan met bezoekers en medewerkers. Het CJG heeft die dag ruim 6.000 jongeren uitgenodigd om een prik te komen halen. Tijdens de vorige vaccinatieronde tegen meningokokkenziekte, was het opkomstpercentage 82,6%.  

Blokhuis: "Verreweg de meeste ouders kiezen er gelukkig voor om hun kinderen te laten vaccineren. Maar er is ook een groeiende groep ouders die niet meedoet. Ik neem de zorgen die bij hen leven heel serieus en wil er alles aan doen om hen te voorzien van goede, betrouwbare informatie. Vaccinaties zijn niet alleen belangrijk voor een individu maar juist ook voor de hele samenleving. Dat wil ik actief uitdragen."

CJG Rijnmond had tijdens de vorige vaccinatieronde voor MenACWY, in het vierde kwartaal van 2018, een opkomstpercentage van ruim 82%.

  
Meer berichten