Pop-up installatie Bauhaus op het Grafisch Lyceum

ROTTERDAM - Museum Boijmans van Beuningen sluit vanaf 27 mei voor maar liefst zeven jaar de deuren vanwege een grootschalige verbouwing. Maar voor die tijd pakken ze nog één keer groots uit met de tentoonstelling 'nederland bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld'.  Een onderdeel hiervan is 'body space movement': een installatie die op drie prominente plekken in Rotterdam te zien is de komende weken. Een van die plekken is het Grafisch Lyceum Rotterdam!


Vanaf 26 maart is de installatie een maand lang te bewonderen in de centrale hal van het Grafisch Lyceum Rotterdam. De school organiseert diverse educatieve trajecten voor de studenten op het moment dat de installatie er staat. Bezoekers zijn van harte welkom de installatie te bezichtigen tijdens de openingstijden van de school, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft vierdejaars studenten (Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen) uitgenodigd om een eigentijdse pop-upinstallatie en parade te ontwerpen waarbij het publiek iets kan leren over de ontwerpprincipes van het Bauhaus. Het onderzoek voor dit project wordt gepresenteerd in de tentoonstelling.

In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. In de Boijmans-tentoonstelling geven bijna 800 objecten - kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto's, typografie en architectuur - je een unieke inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen. Dromen van een nieuwe wereld en zoeken naar eenvoud en functionaliteit behoren tot de beginselen van het Bauhaus. De tentoonstelling nederland bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld' ' is nog te zien tot 26 mei in Boijmans.

Meer berichten