De aftrap van de Landelijke Opschoondag wordt zaterdag 23 maart gegeven door twee Feyenoorders. (Foto: Feyenoord Soccer School)
De aftrap van de Landelijke Opschoondag wordt zaterdag 23 maart gegeven door twee Feyenoorders. (Foto: Feyenoord Soccer School) (Foto: )

Startschot Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop van de Landelijke Opschoondag

Rotterdam - De kick-off van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart vindt plaats op het Pijnackerplein. Middels een grootschalige zwerfafvalactie wordt Rotterdam-Noord zwerfafvalvrij gemaakt. Deelnemers kunnen na inlevering van een volle zak met zwerfafval deelnemen aan een voetbalclinic van Feyenoord-trainers in samenwerking met de Feyenoord Soccer School.

Het startsein van de opschoonactie wordt om 11.00 uur gegeven door Feyenoorders Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop, waarna de deelnemers op pad gaan. Om 15.00 uur worden Feyenoord-prijzen uitgereikt waar alle deelnemers naar meedingen.

Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 2000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 125.000 mensen aan meedoen.

Aanmelden voor de actie in Rotterdam of een opschoonactie aandragen voor de Landelijke Opschoondag 2019 kan via www.supportervanschoon.nl. Dat de kick-off in Noord plaatsvindt, is geen toeval. Al meer dan 400 ondernemers, scholen, sportverenigingen en bewoners hebben afgelopen jaar via de grootschalige campagne Schoon op de Kaart daar een gebied geclaimd om schoon te houden.

Meer berichten