V.l.n.r. Samuel Silva, Manuela Goncalves Tavares en Lorenzo Dienaar.
V.l.n.r. Samuel Silva, Manuela Goncalves Tavares en Lorenzo Dienaar. (Foto: )

'Lo-fi' house en techno op Lo Fidelity in Toko Trash

Rotterdam - Op zaterdag 23 maart vindt in Toko Trash aan de Vijverhofstraat vanaf 20.00 uur de eerste editie plaats van Lo Fidelity. Deze clubavond richt zich op 'lo-fi' house en techno. Voor de eerste editie is het Franse wonderkind Sweely gestrikt.

De sound is de afgelopen jaren steeds populairder geworden dankzij het YouTube algoritme. Hierdoor hebben namen als Mall Grab, DJ Boring en DJ Seinfeld die synoniem staan voor deze sound. Hun tracks poppen voortdurend op in de suggesties en hebben hierdoor hun weg gevonden naar het grote publiek.

Sabine van Velzen, Samuel Lima Silva, Davey de Wolf en Lorenzo Dienaar kwamen eind 2018 voor het eerst samen om ideeën te bespreken voor het organiseren van een evenement. Met een gedeelde liefde voor elektronische muziek, en in het bijzonder 'lo-fi house/techno', besloten zij om hun krachten te bundelen.

'Low fidelity', is een term die gebruikt wordt als een muzikaal werk wordt opgenomen of afgespeeld op een lagere kwaliteit dan technisch haalbaar is. De muziek krijgt hierdoor een rauw en authentiek geluid. Een heel bekend voorbeeld hiervan is het nummer 'Fill Me In' van Craig David, waarbij sommige vocalen in telefoonkwaliteit zijn opgenomen.

Zie ook www.facebook.com/lofidelity of www.instagram.com/lofid3lity.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden