Nancy en Bartho in hun winkel Theemaas.
Nancy en Bartho in hun winkel Theemaas. (Foto: )

Bartho van Meggelen en Nancy van der Elst vieren 20 jaar Theemaas!

Rotterdam - Bartho van Meggelen en Nancy van der Elst vieren binnenkort en feestje. Vrijdag 12 april runnen ze aan de Karel Doormanstraat 469 precies twintig jaar hun koffie-en theespeciaalzaak Theemaas.

Eigenaren Nancy en Bartho, beiden geboren en getogen in Rotterdam, startten twintig jaar geleden de winkel om liefhebbers te voorzien van een uitgebreid assortiment koffie en thee. Theemaas is een winkel met bijna 250 soorten thee en meer dan 60 soorten koffie. En de liefhebberij van Bartho, keramiek, kreeg al snel een plek in de winkel.

De zaak valt op door zijn specialisme: bijna 250 soorten thee, meer dan 60 soorten koffie maar ook honing en chocola. De thee en koffie komen uit alle windstreken. Van Rwanda tot Japan tot Australië tot China. Zeer exclusief is het uitgebreide assortiment van Japanse thee, pu-erh en matcha. Bij binnenkomst in de zaak valt ook de grote hoeveelheid soorten honing op. Zowel honing uit Nederland van lokale telers als ook van buiten Nederland zijn hier te vinden.

Elk jaar exposeren ongeveer acht keramisten in de zaak. Uit Nederland maar ook daar buiten. In totaal staat de teller nu op 160 .

Zie ook www.theemaas.nl.

Dit bericht is een ingezonden bericht. Omdat De Havenloods graag Rotterdammers zélf aan het woord laat, kan iedereen bij ons berichten met foto's inzenden.

Meer berichten