Het #EAF2019 festival is nog tot en met 22 maart te zien bij het Hofpleintheater. (Foto: Tom Sebus)
Het #EAF2019 festival is nog tot en met 22 maart te zien bij het Hofpleintheater. (Foto: Tom Sebus) (Foto: )

Scholieren brengen tijdens #EAF op en top Rotterdams theater

Rotterdam - Het #EAF Scholieren Theaterfestival Rotterdam belooft ook dit jaar weer een bijzondere vierdaagse te worden. Van 19 tot en met 22 maart presenteren jongeren van negen verschillende middelbare scholen uit de regio Rotterdam hun eigen voorstelling en strijden ze om diverse prijzen en nominaties.

Het festivalterrein van #EAF is het Hofpleintheater (Benthemplein 13) waar nog tot en met vrijdag uiteenlopende voorstellingen zijn te zien. Het thema van dit jaar is op en top Rotterdams en draait om de dichtregel 'Steden schuilen niet wanneer het regent' van Joseph Brodsky. Die kennen Rotterdammers natuurlijk van het gebouw van Stadsbeheer aan het Kleinpolderplein en wordt nu gebruikt als inspiratie voor de voorstellingen die ook de verbinding met de stad Rotterdam laten zien. Als toeschouwer word je tijdens #EAF meegenomen in het beeld dat de scholieren van de stad hebben.

Als kers op de taart zal de nieuwe stadsdichter van Rotterdam, Dean Bowen, op woensdagavond 20 maart een speciaal gedicht voordragen. Er zijn negen scholen die dit jaar tijdens het festival strijden om onder meer de Fred van der Hilst wisseltrofee, de prijs voor de Beste Bijrol of de Beste Spelprestatie. De prijzen worden op vrijdagavond 22 maart uitgereikt door een professionele jury.

Al 33 jaar organiseert Jeugdtheater Hofplein #EAF, het Scholieren Theaterfestival Rotterdam. Inmiddels hebben tientallen scholen in Rotterdam en regio deelgenomen aan dit unieke festival.

Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.jeugdtheaterhofplein.nl

Meer berichten