Gerard van Groeningen/RJSO
Gerard van Groeningen/RJSO (Foto: Dirigent Jim Roodnat en Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest)

Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest legt de lat hoog tijdens bijzonder voorjaarsconcert

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Zaterdag 23 maart 2019 organiseert de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest het jaarlijkse Voorjaarsconcert in de Oude Kerk in Charlois. Het grootste orkest van de vereniging, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, speelt onder leiding van Jim Roodnat delen uit de vijfde symfonie van Sjostakovitsj en Griegs’ Holberg Suite.

De rauwe klanken van Sjostakovitsj

Met Sjostakovitsj legt de vereniging de lat hoog voor het jeugdorkest, dat bestaat uit zo’n 65 middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten. De stukken van Dimitri Sjostakovitsj zijn niet geheel onomstreden en staan daarnaast ook bekend als moeilijk te spelen. Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest is dan ook al heel lang bezig met de voorbereiding en heeft vele uren in de repetities gestopt.

Dirigent, Jim Roodnat: “Sjostakovitsj staat bekend om de pure en rauwe klanken van de verschillende instrumenten. We willen die zo veel mogelijk tot recht laten komen. De compacte Oude Kerk in Charlois is dan ook een fantastische plek om Sjostakovitsj met het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest uit te voeren.”

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat uit drie jeugdorkesten, een studentenorkest en ondersteunt een aantal kleinere initiatieven. Young Rijnmond Strings (YRS) organiseert viool- en cellolessen op scholen in de regio Rijnmond. Het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE) is voor kinderen die 1 jaar of meer les hebben gehad op viool of cello. Het Rotterdams Junioren Orkest (RJO) is een jeugdorkest voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool tot en met de onderbouw van de middelbare school. Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) is het grootste orkest van de vereniging en bestaat uit zo’n 65 middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten. Het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) richt zich op studenten van het HBO of de universiteit.

Zaterdag 23 maart, aanvang: 19.30 uur in de Oude Kerk in Charlois

Het voorjaarsconcert van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest vindt plaats op zaterdag 23 maart in de Oude Kerk in Charlois, Charloisse Kerksingel 35, 3082 DA Rotterdam. De deuren van de Oude Kerk zijn open vanaf 19.30. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Kinderen tot 18 jaar gratis toegang. Kaarten zijn Euro 7,50, inclusief een consumptie en verkrijgbaar aan de deur of via de website van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest: www.rjso.nl

Meer berichten