Rusland in geuren en kleuren bij Doorvertellen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Rusland is het land dat op zondag 24 maart onderwerp is van het programma Doorvertellen, verhalen van het land van afkomst en aankomst in de Leeszaal Rotterdam West. Met poëzie, ballet, muziek, verhalen, film en Russische hapjes krijgt het land kleur en geur.

Poëzie is er van Nina Targan Mouravi: Van rapp tot rap, van Majakovski tot Husky, Russische protestpoëzie.. De Russian Ballet Academy zorgt voor het ballet. Kysia Hekster vertelt over haar jaren als correspondent in Rusland. Het Trio Ruzana Tsymbalova (viool, gitaar en contrabas) is het muzikale element in het programma. Regisseur Jessica Gorter houdt een inleiding bij haar film De Rode Ziel, die als afsluiting van de middag wordt vertoond. Om te proeven zijn er borsjt, sushki, baranki, pryanik en blini.

Deze 18e editie van Doorvertellen is tot stand gekomen in samenwerking met de Blinibioscoop. Het programma in de Leeszaal Rotterdam West aan het Rijnhoutplein 3 begint op 24 maart om 15.00 uur. Er is geen vaste toegangsprijs, maar een donatie is welkom.

Zie ook www.leeszaalrotterdamwest.nl of www.blinibioscoop.nl

Meer berichten