Eva Bartels, Ergun Simsek
Eva Bartels, Ergun Simsek (Foto: Jurre Rompa)

Voorstelling Liedhuis over melancholie, vervreemding en angst

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Rotterdams muziektheatergezelschap Liedhuis speelt op 14 april in Theater Walhalla haar eerste voorstelling. Hiervoor zijn sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro een samenwerking aangegaan met filmmaakster Luciënne Venner.

UNLOST is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van een korte film die speciaal op zijn muziek gemaakt is. Het gaat over het moment waarop we onze melancholie ombuigen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein. Voorafgaand aan het filmisch concert geeft het liedduo een inleidend recital, waarin ze onderzoeken of deze “condition humaine” de mensheid door de eeuwen heen heeft geplaagd of gezegend.

Liedhuis wil muziektheatervoorstellingen creëren, waarbij het klassieke liedrepertoire de kern vormt. Hierbij wordt samengewerkt met makers uit verschillende disciplines. Voor UNLOST heeft Liedhuis gekozen voor een symbiose tussen klassieke liederen en film, waarin beide genres elkaar becommentariëren en versterken.

Liedhuis was met UNLOST winnaar van de aanmoedigingsprijs van Filmfestival Movies That Matter en Gemeente Den Haag. Ook werd de crowdfunding voor UNLOST geselecteerd door het Nederlands Film Festival en kreeg de campagne veel aandacht tijdens het festival.

Het filmisch concert is in het voorjaar van 2019 door het hele land te zien.

Creatie:

Liederen :Olivier Messiaen

Scenario en Regie :Luciënne Venner

Idee en Concept :Florien Hilgenkamp

Uitvoering:

Sopraan: Florien Hilgenkamp

Pianist: Roberto Guijarro

ActriceL: Eva Bartels

Acteur: Ergun Simsek

Tickets voor de tour: www.liedhuis.nl

Meer berichten