Trio Danquette
Trio Danquette

Klassiek concert in Oude Kerk Charlois

Rotterdam - Als echo van de internationale vrouwendag geeft Trio Danquette op zaterdagavond 30 maart een klassiek concert in de Oude Kerk Charlois, met als ondertitel Faust et Hélène.


Faust wekt tegen de wil van Mefisto de gestorven vrouw Hélène tot leven om een moment van gelukzaligheid met haar te beleven. Componeren werd vroeger als een 'mannenzaak' gezien en dat daarmee veel talent verloren ging wordt door het herontdekken van vrouwelijke composities steeds duidelijker.

Fluitist Anke van Straalen, cellist Daniela Zlatkin en pianist Annet Kloppert brengen maar liefst zes werken van verschillende vrouwelijke componisten tot leven. Niet alleen voor ruim een uur gelukzalige, romantische en impressionistische muziek, maar ook om Cécile Chaminade, Lili Boulanger, Fanny Mendelssohn, Louise Farrenc, Elisabeth Jacquet de la Guerre en Melany Bonis de eer te geven die hen toe komt.

Dit concert is georganiseerd door de stichting CEC (Cultuur Educatie Charlois, Onder aan de dijk 54) en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. Zaterdagavond 30 maart, aanvang om 20.00 uur, programma met pauze, toegang gratis. Charloisse kerksingel 35, Rotterdam.

Meer berichten