Hago geeft Rotterdamse jongeren kansen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.


Hago Nederland tekende op 11 maart in Rotterdam Ahoy een convenant met Gemeente Rotterdam, Albeda Startcollege en Learn2Work om Rotterdamse jongeren te helpen aan kansen op de arbeidsmarkt. Om iets te doen aan de grote jeugdwerkloosheid in Rotterdam  

Hago, Gemeente Rotterdam, Albeda Startcollege en Learn2Work tekenden op maandag 11 maart een convenant in Rotterdam Ahoy. Met de overeenkomst continueren de vier partijen de TOP Academie in Ahoy, waarmee ze jongeren een tastbaar perspectief geven op de arbeidsmarkt. De TOP Academie laat het mes aan meerdere kanten snijden. Het biedt een oplossing voor de jongeren, maar ook voor de krapte op de arbeidsmarkt, voor sociale lasten van de stad Rotterdam en voor vakmanschap in de schoonmaakbranche.

TOP Academie

Vijf jaar geleden zette Learn2Work, in samenwerking met Hago Zorg, de eerste TOP Academie op. Een groep studenten ging aan de slag bij Erasmus Medisch Centrum. Het project was een succes en smaakte naar meer. Directeur Mira Groeneveld van Leanr2Work: "Een TOP Academie is een structureel samenwerkingsverband tussen een bedrijf en twee of drie scholen. 12 tot 20 studenten krijgen een lesprogramma dat we volledig afstemmen op de werkpraktijk. Zo leren ze wat ze echt nodig hebben, in een leermeester-gezelconstructie. Het gaat om studenten met MBO niveau 1 of 2 die misschien tussen wal en schip dreigen te raken. Jongeren die soms ook een sociale achterstand hebben. De TOP Academie geeft ze een kans." Een jaar na de start bij EMC ging Learn2Work al in gesprek met Hago Nederland voor een traject bij Rotterdam Ahoy. Nu staan de handtekeningen voor de TOP Academie in Rotterdam, het 17e project van Learn2Work.

7500 jongeren

Rotterdam heeft nog zo'n 7500 jeugdwerklozen. Doodzonde natuurlijk, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Maar uiteraard ook voor de jongeren zelf, die zonder hulp soms geen uitzicht hebben op beter. Die grote hoeveelheid werklozen drukt een stempel op de stad, niet in de laatste plaats door de som geld die het kost. Wethouder Kasmi van Gemeente Rotterdam sprak zijn dankbaarheid uit voor projecten als TOP Academie. "Het is geweldig om te zien hoe Learn2Work, Rotterdam Ahoy, Hago en het Albeda Startcollege onze jongeren kansen geeft. Door ze te helpen aan een diploma en de betere vooruitzichten die daarbij horen."

In 2020 wil Learn2Work 20 TOP Academies hebben waarin 300 studenten tegelijkertijd aan hun toekomst werken. Daarmee is het probleem van de 7500 jeugdwerklozen niet direct weg, maar het is absoluut een structurele oplossing om jongeren een betere toekomst te geven en het probleem van Rotterdam te verlichten. "We proberen onze studenten ook te laten zien dat werken erg veel kan opleveren. Het idee dat je met een stropdas om in een kantoor je toekomst veiligstelt, is achterhaald. Werk loont."  

Hago

Hago is een landelijk opererend familiebedrijf met ruime ervaring in schoonmaakdienstverlening en specialistische schoonmaak. Ze maken onder meer schoon in kantoren, onderwijs, industrie, treinen, op Schiphol en in de zorg. 's Ochtends, 's avonds en steeds vaker overdag. Hago maakt onderdeel uit van Vebego, een internationaal opererend familiebedrijf. Met ruim 35.000 medewerkers in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland is Vebego een belangrijke speler op het gebied van facilitaire dienstverlening en zorg.

  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden