Foto:

Feyenoord basketbalt weer met plezier en heeft weer hoop

Rotterdam - Michael Kok moest zondagmiddag met vijf persoonlijke fouten voortijdig naar de bank. Kort daarna verloor zijn ploeg de thuiswedstrijd tegen New Heroes Den Bosch met 60-74. Toch was de Rotterdamse forward van Feyenoord Basketball na afloop positief: "Ik denk dat we een andere weg zijn ingeslagen. Vorige week verloren we nog met bijna vijftig punten verschil van een ploeg die veel lager staat dan de tegenstander van vandaag. Dat geeft hoop."

Door Emile Hilgers

Hoop kreeg het thuispubliek zondag ook. Nog niet de eerste twee kwarten van de wedstrijd, die allebei eindigden met acht punten voorsprong voor Den Bosch. Maar in het derde kwart naderde Feyenoord tot drie punten (41-44), en even later werd het zelfs gelijk (51-51). Het vierde kwart begon met drie punten achterstand, maar Feyenoord hield aansluiting (55-56). Uiteindelijk bleek Den Bosch de langste adem te hebben; na 60-64 wisten de gastheren niet meer te scoren.

"We zitten pas een week in dit proces, maar ik denk dat er al stappen zijn gemaakt", zegt Michael over de veranderde omstandigheden na twee forse nederlagen en het vertrek van coach Richard den Os. "We misten chemie in het team. Iedereen was z'n eigen boek aan het schrijven, maar ik denk dat we nu op dezelfde bladzijde zitten."

Nu al een doel stellen, vindt Michael niet verstandig. "Ik ben altijd ambitieus, maar ik wil ook weer niet te optimistisch zijn. We hebben voldoende kwaliteit in het team. De rest van deze competitie moeten we hard blijven werken en zoveel mogelijk wedstrijden winnen."

Dat vindt ook interim coach Jan Stalman. Hij is net als Michael tevreden met het resultaat van het Rotterdamse eredivisieteam tegen Den Bosch. "Ik heb de jongens met plezier en energie zien spelen. Jammer dat in de slotfase fouten werden gemaakt, doelpogingen mislukten, en vermoeidheid een rol begon te spelen. Conditioneel komt de ploeg nog tekort. Belangrijk is dat we minimaal achtste blijven en de playoffs halen. Het mooiste zou zijn als we een keer van een topclub punten stelen. Er kan nog van alles gebeuren, we leven van wedstrijd naar wedstrijd."

Meer berichten