Vrijwilligers Church of God met sponsor AH.
Vrijwilligers Church of God met sponsor AH. (Foto: SionPress)

Straten in Zuidwijk en Pendrecht opgeruimd tijdens NLDoet

Rotterdam -  Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.


'Op vrijdag 15 maart hebben 30 leden van WMS Church of God Rotterdam vrolijk deelgenomen aan NLdoet met de Zuidwijk & Pendrecht Straat Schoonmaak vanaf Slingeplein tot aan Plein1953 en terug.

Dit is een afstand van 3,5 km. De vrijwilligers vulden binnen twee uur, 20 afvalzakken van 50 L met zwerfafval. De afvalzakken zaten vol met voornamelijk klein plastiek afval onder andere plastic wikkels van sigarettenverpakkingen, plastic tassen, kartonnen afval van bekers en dozen en rondslingerend grofvuil.

Zwerfafval is in deze omgeving volop te vinden vanwege veel verkeer van mensen is, de aanwezigheid van winkels en de dichtbebouwing. De straat schoonmaak activiteit werd gesteund door supermarkt Albert Heijn met vuilniszakken, koffie, thee en versnaperingen.
Filiaalmanager Twigt zei: "Dit is een goed initiatief van de Church of God. Dat zouden meer mensen moeten doen."

Een kerklid zei: "Moeders Straat is een onderdeel van ASEZ dat Save the Earth from A tot Z betekent. Daarom maken wij de straten schoon van Zuidwijk tot Pendrecht."

Voorbijgangers staken positief een duim op en buurtbewoners juichten de activiteit toe en toonden hun waardering. Tot nu toe heeft de Church of God veel vrijwillige activiteiten in Rotterdam en Amsterdam gedaan. Niet alleen schoonmaak van straten, park en metrostation, maar brengen ook bezoekjes aan de ouderen van zorgcentrum Aafje om vervolgens met hen een rolstoelwandeling te maken. Daarnaast doen zij ook bloeddonaties om mensenlevens te redden. Deze laatste activiteit wordt voor en na het Pascha gehouden.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden