Actiedag FNV start vanavond al in Rotterdamse haven!

Rotterdam - Maandag 18 maart is door FNV uitgeroepen tot landelijke actiedag voor een goed pensioen. Voor de meeste mensen begint die dag als ze 's morgens wakker worden. De havenwerkers zijn 's nachts al op de been en daarom wordt in de haven van Rotterdam al gestaakt vanaf het begin van de nachtdienst, 23.15 uur zondagavond.


Daarmee trapt FNV Havens de actiedag af. Niek Stam, bestuurder FNV Havens, maakt op zondagavond een rondgang in de haven om waar nodig de stakingen te begeleiden en leden en kaderleden te ondersteunen.

Voor de leden van FNV Havens is eerst en vooral belangrijk dat de AOW-leeftijd wordt vastgezet op 66 jaar. Niet alleen voor de havenwerkers die de eerstkomende jaren met pensioen gaan, maar ook voor alle havenwerkers die jonger zijn dan 60. En dat zijn er nogal wat.

Zwaar beroep
Vanwege de aard van het werk en de vele nachtdiensten hebben havenwerkers een zwaar beroep. Zij beginnen meestal jong met hun baan in de haven. Tegen de tijd dat zij 66 zijn, hebben ze er dikwijls meer dan 45 zware havenjaren op zitten. Voor havenwerkers is langer doorwerken geen optie. Integendeel: FNV Havens wil dat voor werknemers met zware beroepen de mogelijkheid wordt gecreëerd om veel eerder dan met 66 te stoppen. Alle financiële belemmeringen daarvoor moeten worden weggenomen.

Die inzet kan rekenen op steun van meer dan 95% van de leden in de havens. Aan de oproep van FNV Havens om in elk geval gedurende de nachtdienst van 17 op 18 maart het werk neer te leggen, wordt dan ook in ruime mate gehoor gegeven.

  

   

Meer berichten