Twee jonge bezoekers tijdens de Open Dag in Franciscus Gasthuis Vlietland.
Twee jonge bezoekers tijdens de Open Dag in Franciscus Gasthuis Vlietland.

Open Dag Franciscus Gasthuis & Vlietland groot succes met 5000 bezoekers!

Rotterdam - Gisteren (zaterdag 16 maart) hebben 5.000 bezoekers de Open dag van Franciscus Gasthuis Vlietland bezocht. Tussen 10.00 en 15.00 uur waren de deuren van beide ziekenhuislocaties geopend voor publiek en kon iedereen kennismaken met het ziekenhuis.


Op beide locaties was er een gevarieerd programma. Bezoekers konden diverse gezondheidstestjes doen en rondleidingen volgen in onder andere een operatiekamer, bij Cardiologie, Radiologie, het Laboratorium en in de Keuken. Daarnaast konden bezoekers een rondleiding krijgen in het Mortuarium en was er voor kinderen onder de 12 jaar een speciale rondleiding naar de Operatiekamer voor kleine ingrepen en de Verkoeverkamer. Bezoekers konden een ouderdomspak aantrekken waarin ze ervaarden hoe het is om typische beperkingen van ouderen te hebben. Verder waren er workshops Tai Chi en Stoppen Met Roken en konden bezoekers een Opgeblazen Darm of Het Kleinste Kamertje binnenwandelen.

Er was een kinderplein waar kinderen met hun Franciscus Paspoortje testjes konden doen; hun knuffel konden laten gipsen; meedansten in de Silent Disco en op de foto gingen als dokter.

Zorgdebat

De Cliëntenraad heeft een zorgdebat georganiseerd op beide locaties, waar het publiek in gesprek kon met een panel van deskundigen. De onderwerpen digitale uitwisseling van patiëntengegevens en de spoedzorg waren de onderwerpen waar op een positieve manier over gediscussieerd is.

In beide locaties konden bezoekers innovatieve toepassingen bekijken, zoals de KubTec in de Borstkliniek, de Virtual Realitybril op de Intensive Care; Telemonitoring bij Cardiologie en de vernieuwde röntgenkamers. Door de gratis pendelbusjes was het voor bezoekers makkelijk om beide locaties te bezoeken.

   

Meer berichten