Agent betrapt winkeldieven Kruidvat in z'n vrije tijd

Rotterdam - Een politieagent heeft nooit vrije tijd, zo bleek gisteren maar weer bij het Kruidvat op het Maltaplein in Nesselande. Een agent ontdekte daar na werktijd hoe twee mannen een föhn, stijltang en luxe parfum aan het stelen waren. De agent waarschuwde collega's die wel aan het werk waren en uiteraard werden de twee winkeldieven aangehouden.

Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland op Facebook: 'Dat je als agent niet zomaar je 6e zintuig kunt uitschakelen als je aan het einde van je dienst het uniform uittrekt, bleek vanmiddag in Rotterdam-Nesselande.

Een agent in vrije tijd spotte op het Maltaplein twee mannen die afwijkend gedrag vertoonde. Hij zag hij hoe één van deze mannen bij een winkel naar binnen ging en hoe de ander op de uitkijk ging staan.

Niet veel later kwam de 'winkelende' man de winkel weer uitgelopen en vertrok samen met zijn maat richting het metrostation. Ondertussen had de agent in vrije tijd collega's van ons team erbij gevraagd die de beiden mannen staande hield. Na onderzoek bleek dat er bij het Kruidvat diverse goederen door de mannen waren weggenomen. Een föhn, stijltang en luxe parfum werden bij hen aangetroffen.

Een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 40-jarige Rotterdammer werden aangehouden op verdenking van diefstal. Zij zijn overgedragen aan de recherche van het district Oost die de zaak onderzoekt.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden