Foto:

Briljante app om ouders te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind

Rotterdam - Op 11 maart lanceerden de peuteropvanglocaties van Kinderopvang BijDeHand en Stichting GroeiBriljant de speciale ouder-app. De zogenaamde 'Briljant'-app zorgt ervoor dat ouders veel beter betrokken worden bij de ontwikkelingen van hun kind op de peuteropvang.

De kinderen werden tijdens de lancering verrast met stoepkrijt waar ze direct enthousiast met hun ouders mee aan de slag gingen. Een eerste activiteit in een lange reeks van mogelijkheden om de ouders te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind.

Dankzij de Briljant-app blijven ouders door korte berichten op de hoogte van de activiteiten van hun kind(eren). Wat is het VVE-thema? Wat voor activiteiten heeft mijn kind gedaan? Allemaal informatie die gemakkelijk en direct via de app gedeeld kan worden. Daarnaast worden ouders actief betrokken bij de actuele thema's op de peuteropvang door filmpjes, activiteitentips en liedjes die op de app te vinden zijn. Ouders kunnen met deze informatie ook thuis met hun kind passende liedjes zingen of spelletjes doen. Dit alles om de ouderbetrokkenheid te vergroten en de ontwikkeling van het kind nog meer te stimuleren.

"De wens om een app te ontwikkelen was er al langere tijd", vertelt regiodirecteur Mariëlle Speksnijder. Mede dankzij subsidiering van de gemeente Rotterdam hebben we deze app kunnen maken. 'We zien de grote voordelen van deze app. Wij verwachten hiermee een nog betere aansluiting tussen de ontwikkeling van een kind op de peuteropvang en thuis te kunnen stimuleren. Want hoe leuk is het om thuis verder te gaan met wat jouw kind op de peuteropvang heeft geleerd!? Het is wat ons betreft een mooie stap vooruit!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden