Video

The Amazing Stroopwafels morgen in Donner!

Rotterdam - Bijna iedere Rotterdammer kent The Amazing Stroopwafels. En als je ze niet kent, heb je wat in te halen. Veertig jaar geleden begonnen ze als straatmuzikanten op de Lijnbaan. Vaak waren ze te zien voor de deur van Donner. Ze maakten zich onsterfelijk met Oude Maasweg. En nu is er een boek. Op zaterdag 16 maart om 20.00 uur vindt in Donner de feestelijke presentatie plaats van Oude Maasweg kwart voor drie. Schrijver Merlijn Kerkhof deelt handtekeningen uit. En uiteraard treden de Stroopwafels op.

Programma:
Optreden van The Amazing Stroopwafels
Japke-d Bouma is fan van The Amazing Stroopwafels en zal de gasten toespreken
Merlijn Kerkhof signeert zijn boek

Over het boek
Oude Maasweg kwart voor drie is het verhaal van een bandje dat niet in een hokje te stoppen is, een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis, maar bovenal het verhaal waarin de man tegen wie schrijver Merlijn Kerkhof zo opkijkt gaandeweg steeds menselijker wordt. Een even ontroerend als hilarisch boek over een vader en een zoon.

Over de schrijver 
Merlijn Kerkhof (Vlaardingen, 1986) is schrijver en muziekjournalist voor de Volkskrant. In 2016 verscheen Alles begint bij Bach, een lovend ontvangen inleiding tot de klassieke muziek.

De meest optredende, onbekendste bekende band van Nederland, die met de klassieker 'Oude Maasweg' steevast een plek heeft in de Top 2000, bestaat 40 jaar. Als het aan Merlijn Kerkhof ligt, zijn The Amazing Stroopwafels de allerbeste band van Nederland. Objectief is hij niet. De eigenzinnige frontman van de Rotterdamse formatie is Wim Kerkhof: fenomenaal liedjesschrijver, wereldreiziger en zijn zorgzame vader.

Meer berichten