Onderzoek naar het ontstaan van de Terbregseweg

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Voor haar jaarlijkse expositie heeft de historische commissie van Terbregge's Belang dit jaar als thema gekozen de Terbregseweg.

Er is onderzoek gedaan naar het ontstaan van de Terbregseweg. Bewonerslijsten uit 1930 en 1939 zijn uitgeplozen en nagegaan is wanneer er gebouwd is. Duidelijk is dat de meeste woningen zijn gebouwd in de periode tot en met de zestiger jaren van de vorige eeuw. Er is een heus winkelcentrum geweest met een groenteboer, een slager, een kruidenier, schoenmaker, ijzerhandel en kapper. In deze panden is nu Hordijk Tweewielers gevestigd. En er voer een pontje aan het eind van de Terbregseweg, nee niet over de Rotte, maar aan het andere eind. Al deze zaken worden toegelicht op de expositie. Er zullen foto's zijn, verhalen over vroegere bewoners van de Terbregseweg, een tijdlijn van gebeurtenissen en kaartmateriaal.

Expositie

De expositie wordt gehouden op zondag 24 maart in het gebouw van speeltuinvereniging Terbregge aan de Landstraat 9 van 13.00 tot 17.00 uur.

Als u informatie heeft, foto's heeft of verhalen, dan bent u uiteraard ook van harte welkom. De leden van de historische commissie scannen graag uw foto's en horen uw verhalen aan.

Tijdens de expositie is ook informatie beschikbaar van onder andere Stedebouwkundig Wijkbehoud en kunt u het boek kopen over 100 jaar Terbregge's Belang. Ook zijn de twee boeken te koop die betrekking hebben op Ommoord en de Ommoordseweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden