Klas Startcollege krijgt boksles van coach.
Klas Startcollege krijgt boksles van coach. (Foto: Jeannette Melsen)

Studenten Albeda leren alles over netwerken tijdens MBO Bedrijvendag 010

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Op 12 maart vond de jaarlijkse MBO Bedrijvendag 010 plaats. Ruim 900 Albeda-studenten kregen op deze dag masterclasses van onder andere Joseph Oubelkas, Shay Kreuger, NetworKing Charles Ruffolo en boxcoaches van de Loopbaanlounge.

Indrukwekkende verhalen

Joseph Oubelkas, bekend van het boek 400 brieven van mijn moeder vertelde over zijn jarenlange, onterechte verblijf in een Marokkaanse gevangenis. Hij bouwde een netwerk op (ook met de grootste criminelen), leerde talen, legde een bloementuin aan en deelde de giften uit Nederland met zijn mede-gevangenen.

You direct your own life!

Het heft in eigen handen nemen was ook de boodschap van de ex-presentator van FunX Shay Kreuger. Ze moedigde de studenten aan om kansen te grijpen, waarop een van de studenten haar vroeg of ze nog contacten bij FunX had en of zij een goed woordje voor hem kon doen als rapper. Ze daagde hem uit om te rappen voor de hele zaal en gaf daarbij aan dat ze niets voor hem zou doen als ze het niet goed vond. De rap was goed en de deal gemaakt.

Jurk voor Michelle Obama

Charles Ruffolo, The NetworKing en schrijver van het boek Netwerk je weg naar succes maakte op onnavolgbare wijze contact met studenten van het Startcollege op de Sportlaan en de Baljuwstraat. Hij vertelde over het belang van bewust netwerken: begin je netwerk, ken je netwerk, maak connectie, onderhoud je netwerk en geef aan je netwerk. Hij bracht dit in de praktijk door een aantal boeken weg te geven aan studenten die dit verdienden. Ruffolo gaf aan dat ook Obama in zijn netwerk zit, waarop een student mode vroeg of hij haar in contact kon brengen met hem, omdat ze graag een jurk wilde maken voor Michelle Obama. Ruffolo had meteen ideeën hoe dit aangepakt kon worden.

Bekijk het verslag van de dag op de website van de MBO Bedrijvendag 010 https://www.mbobedrijvendag010.nl/we-zijn-live/

Bekijk hier de foto’s van de MBO Bedrijvendag 010 https://myalbum.com/album/B3SXtnr8tGIo

Meer berichten