Lunchen met studenten in lesrestaurant VIPZ
Lunchen met studenten in lesrestaurant VIPZ (Foto: Danielle van de Broeke)

Studenten halen Joseph Oubelkas over met QR-code op chocolade plaat

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Studenten van de opleiding Uitvoerend bakker niveau 2 hebben op eigen initiatief en op ludieke wijze contact gezocht met spreker en schrijver Joseph Oubelkas. Middels een chocolade plaat met daarop een qr-code, gevolgd door een filmpje wisten zij hem te overtuigen voor het geven van een lezing op dinsdag 12 maart in de collegezaal van de locatie Rosestraat.

Joseph, bekend van de boeken 400 brieven van mijn moeder en Gezondheid, Liefde, Vrijheid werd geraakt door dit initiatief dat 100% afkomstig was van studenten en besloot daarop geheel belangeloos een lezing te geven voor 150 aanwezigen. Na een uitgebreide lunch in restaurant VIPZ nam hij ze mee in zijn levensverhaal, waarin duidelijk werd dat je leven van de ene op de andere dag een dramatische wending kan krijgen. Tijdens een zakenreis naar Marokko wordt hij zonder bewijs of onderzoek veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. De 400 brieven van zijn moeder hielden hem op de been.

Studenten waren enorm onder de indruk van zijn fascinerende verhaal dat met name ging over verwerking, positiviteit, hoop en veerkracht. Tijdens de meet & greet gaf Joseph nog een tip aan studenten: "Maak wat van je leven, volg je hart, jij bepaalt 100%!’’

Meer berichten