Eerste Pop-up SOA-spreekuur in Rotterdam

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

Anoniem en laagdrempelig vragen over een SOA stellen aan deskundigen, hulp krijgen bij een SOA-test en/of gratis een hiv-test doen en binnen een minuut de uitslag krijgen? Kom dan op maandag 18 maart naar apotheek Rijken in Rotterdam voor het eerste pop-up SOA-spreekuur.

,,Iedereen die zich zorgen maakt over een eventuele geslachtsziekte moet zich snel en betrouwbaar kunnen testen. Voor wie om wat voor reden liever niet naar de huisarts of GGD gaat voor een SOA-test, bieden wij op www.soapoli-online.nl en bij apotheken SOA-zelftesten aan. Als extra service komen we nu met iets nieuws: een pop-up SOA-spreekuur bij apotheken. Op 18 maart zijn we van 10.00 tot 12.00 uur bij apotheek Rijken in Rotterdam”, vertelt Marlous Lasschuyt die samen met Klazien Visser Soapoli-online runt. Lasschuyt en Visser zijn allebei BIG-verpleegkundige, geschoold en hebben jarenlange ervaring in het behandelen van SOA’s.

,,Tijdens het pop-up spreekuur kan iedereen bij ons terecht voor vragen of hulp bij het afnemen van een SOA-test. Anoniem en discreet in een aparte ruimte van de apotheek. Uniek is dat we een gratis hiv-test aanbieden die binnen een minuut uitslag geeft. De afgenomen testen voor andere geslachtsziekten sturen we door naar het laboratorium. Blijkt dan dat een behandeling nodig is, dan zijn de medicijnen eenvoudig op hetzelfde en vertrouwde adres, apotheek Rijken, op te halen”, licht Lasschuyt toe.

Anoniem en discreet

Het pop-up SOA-spreekuur in Rotterdam maakt deel uit van een rondreizende tour door Nederland. Soapoli-online reist deze maand langs 15 apotheken in Nederland. ,,Het pop-up spreekuur is laagdrempelig, anoniem en wordt gehouden in een professionele setting. Het is bedoeld voor iedereen die seksueel actief is, van jong tot oud, en die vanwege gêne of om een andere reden niet naar de huisarts wil of niet binnen de doelgroep van de GGD valt”, aldus Lasschuyt. ,,Het aantal SOA-testen stijgt de laatste jaren en het testen op geslachtsziekten raakt steeds meer geaccepteerd. Voor iedereen die anoniem en discreet wil testen, bieden wij SOA-zelftesten, advies en behandelmogelijkheden aan.” Het afgelopen jaar verstrekte Soapoli-online 23.000 SOA-zelftesten.

Over SOApoli-online

Soapoli-online biedt een complete online service met betrekking tot het testen op SOA. De testen zijn online verkrijgbaar via www.soapoli-online.nl en bij 16 apotheken. Soapoli-online is in 2012 opgericht door Klazien Visser en Marlous Lasschuyt, BIG geregistreerde verpleegkundigen met jarenlange ervaring op een SOApoli van de GGD.

Meer berichten