Opening Heijbergschool
Opening Heijbergschool (Foto: Inge Sabel)

Heijbergschool Hillegersberg viert feest vanwege uitbreiding

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren.

De meest recente uitbreiding van de Heijbergschool aan de groene rand van Hillegersberg is op woensdag 13 maart feestelijk geopend. De officiële opening is in de ochtend in aanwezigheid van alle leerlingen en veel ouders verricht door de jongste en oudste leerling van de school.

Jeroen de Bruin, directeur van de Heijbergschool, is trots op deze uitbreiding en de kansen die het biedt voor de school: “Het onderwijs op de Heijbergschool gaat met deze uitbreiding letterlijk en figuurlijk de hoogte in. Door de extra lokalen en ruimte kunnen we onze ruim 400 leerlingen nog beter begeleiden bij het ontwikkelen van lifeskills en voorbereiden op de toekomst”.

De uitbreiding bestaat uit een opbouw van vier lokalen. Door deze uitbreiding zijn er ruimtes beschikbaar die speciaal zijn ingericht voor de vakken techniek, crea en muziek. Daarnaast is er door de uitbreiding een pluslokaal om meerbegaafde leerlingen gedifferentieerd onderwijs te bieden.

Officiële opening

De officiële opening is in de ochtend verricht door de jongste leerling van de inpandige peuterspeelzaal, Megan en de oudste leerling van groep 8, Jim. Bij deze opening waren alle leerlingen en veel ouders aanwezig. De directeur van de Heijbergschool, Jeroen de Bruin, heeft verder enkele woorden gesproken. Alle aanwezigen zongen daarna gezamenlijk het speciaal voor deze gelegenheid geschreven Heijberglied. Daarnaast is door de dancecrew van de Heijbergschool een optreden gegeven rondom samenwerken en bouwen. Ook hebben Buurman en Buurman hun opwachting gemaakt.

Feestprogramma

Na de officiële opening hadden de leerlingen een feestprogramma. In plaats van het reguliere lesprogramma kregen zij workshops waar zij bijvoorbeeld djembé leerden spelen of koken. Voor de jongste leerlingen was er een theatervoorstelling. Veel leerlingen waren verkleed gekomen. In de middag was er een open huis voor alle (oud-)leerlingen, ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Tijdens dit open huis werden de aanwezigen door leerlingen van groep 8 rondgeleid door het schoolgebouw. Per leerjaar was er een lokaal ingericht met activiteiten en waren er ruimtes geopend voor vakken als techniek, crea en Engels. Ook werd op meerdere plekken een demonstratie gegeven van technisch Lego. Na de rondleiding was er gelegenheid tot een versnapering in het Heijbergcafé. De middag werd opgeluisterd door optredens van muzikale leerlingen op verschillende plekken in het schoolgebouw.

Meer berichten