Vijf Rotterdamse basisscholen hebben vandaag 84 bomen in de stad geplant!

Rotterdam - Vandaag is het Boomfeestdag en hebben vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.De startlocatie van de Rotterdamse Boomfeestdag was de VanHeuvenGoedhartschool, een basisschool voor speciaal onderwijs in IJsselmonde. Samen met Linda Molenaar(directeur Openbare Werken),LouiseBergenhenegouwen(directeur stichting Natuurstad Rotterdam)en SaskiaSpierings(directeur van de school)werd de eerste boom geplant. Daarna hebben de leerlingen samen 50 bomen geplant aan de Oosterhagen. Door de jongste leerlingenzijner bovendien wormen bij de bomen uitgezet.

Voorafgaand aan de Boomfeestdag kregen de leerlingen een speciale les van medewerkers van Natuurstad Rotterdam. Dankzij deze les wisten de leerlingen waarom het zo belangrijk was om bomen te planten en hoe belangrijk wormen zijn voor de bodem. Op 8 kinderboerderijen, 11 tuinen en in 7 expertisecentra verzorgt stichting Natuurstad Rotterdam jaarlijks educatieve lessen voor 47500 Rotterdamse basisschoolleerlingen. Elk jaar hebben nog eens 3000 leerlingen een eigen schooltuin op een van de educatieve tuinen.

Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht als het Landelijk Comité Boomplantdag. Nu, bijna 60 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen.Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten.Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Meer berichten